Työpöydän taustakuva

http://www.justingrantphotography.com/fitness.php

Justin Grantin vartalomaisema

Useilla kollegoilla ja tuttavilla on työpöydän taustana perhekuvia. Niissä esiintyy yleensä puoliso ja lapset erilaisissa tilanteissa. Ajattelin että minäkin haluan itselleni oman työpöydän taustakuvan joka työn lomassa muistuttaisi kotona odottavista asioista. Selaillessa kuva-arkistoani sieltä löytyihkin hyvä lähtökohta taustakuvan tekemiselle. Muistan kuinka inspiraatio kuvan ottamiseen löytyi netistä Justin Grant Photographyn Fitness osastolta ja tarkoituksena oli saada puolisosta edustava kuva. Koska kuvan suora linkkaaminen ei onnistu niin liitän sen nyt tähän oheen.

Parilla takaviistosta tulevalla salamalla ja mahdolliseesti etualalla olevalla heijastimella on luotu aika kiva bodscape tyyppinen ruutu. Ihon väri on erittäin tumma ja lämmin.

Kuvaa halusin muuttaa vaihtamalla taustan valkoiseksi ja urheiluvaatteiden tilalle kauniit alusvaatteet. Tämä siksi että olen ottanut todella paljon kuvaa mustalla taustalla ja urheiluvaatteissa. Hiukan siis twistiä sitä kautta.

Kuvaussetti keittiössä

Setuppi rakennettiin kotioloissa ihan keittiöön. Ikkuna peitettiin valkoisella Ikean huovalla, malli asetettiin seisomaan Ikean puisen arkun päälle johon oli levitetty myös valkoinen Ikean huopa. Kaksi Canonin 430 EX II salamaa mallin molemmille puolille kohdistettuna taustahuopaan.

Salamoihin teippasin kiinni Ikean lehtikoteloista tehdyt ladonovet, ettei valo hajoaisi mallin vartalolle vaan kaikki valo käytännössä heijastuisi taustalla olevasta huovasta. Tässä tilanteessa olisin vielä halunnut yhden lisävalonlähteen kameran suunnasta luomaan reiteen ja kylkeen lisää syvyyttä, mutta sitä ei nyt ollut saatavilla. Onnistuin 100 cm kullan värisellä heijastimella kuitenkin hiukan tuomaan valoa ja lämpöä myös kameran puolelle mutta salama olisi ollut tarpeelinen.

Tässä esimerkki siis siitä, ettei tartte olla tarkoitukseen rakennettua studiotilaa ja suurta budjettia. Aina on kuitenkin mielessä asioita joita haluaisi muuttaa päästäkseen siihen tulokseen. Mentävä on kuitenkin niillä mitä on kulloinkin saatavilla.

Raakakuva

13 ruutu tästä setupista tuotti sitten tuloksen johon olin oikeastaan jo heti kuvaushetkellä tyytyväinen. Rajaamaton ja käsittelemätön kuva näyttää jo yllättävän hyvältä. Nyt pitää muistaa että kamerana on Canonin 60D, jonka etsin ei kata koko kuvan pinta-alaa ja kuvia joutuu aina vähän uudelleenrajaamaan.

Kyvan ylälaidasta siis käsivarsi pois ja alalaidasta kuvasuhteen säilyttämiseksi reittä leikataan myös. Insipiraatiokuvasta poiketen en halusin hiukan laajemman rajauksen ja koko ylävartalon mukaan kuvaan – muuten alusvaatteiden kauniit koristeet eivät olisi mahtuneet kuvaan. Valotukseen ei olis tarvinnut juurikaan puuttua. Kontrasti on ehkä hiukan lattea, mutta toisaalta se olisi sopinut omasta mielestäni tähän kuvaan tosi hyvin.

Lopullista kuvaa tehdessäni tarkoituksena oli kuitenkin muokata tästä työpöydän taustakuva. Halusin että se olisi enemmän piirrosmainen ja kuvasta voisi osittain hävittää valokuvamaisuuden kokonaan. Halusin hiukan leikkiä valotuksella ja värillä mutta viemättä mallia henkilönä pois katsojan mielestä. Tietenkin kuvasuhde piti muuttaa vaakatasoon jolloin alunperin pystyasennossa olevaan kuvaan piti lisätä johonkin lisää tilaa. Mielestäni vartalo halusi olla voimakkaasti vaakakuvan vasemmassa laidassa jättäen mallin katseen suuntaan mahdollisimman paljon vaaleaa pintaa.

Bodyscape Desktop Background

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s