Yksi salama ja prosessointia

Tarttetaan tyhjä huone ja malli. No ehkä lisäksi yksi salama, jalusta, läpiammuttava sateenvarjo, kamera, objektiivi ja tietenkin lightroom ja photoshop. Tavoitteena oli saada ikuistettua harjoittelumeikki kisoja varten. Tuloksena kasa ruutuja, jotka näytti ensisilmäyksellä suttuisilta ja toivottomilta. Onneksi on aina ollut tapana katsoa kuvat uudestaan läpi puolisen vuotta niiden ottamisesta ja löytää sieltä seasta helmiä.

Käsitteyprosessi

Käsitteyprosessi

Vierekkäin alkuperäinen rajaamaton ja haalea kuva, rajattu kuva, korjailtu kuva ja väriprosessoitu lopputulos.

Ensimmäinen kuva näyttää lattealta. Se on alivalottunut ja väritoistoa ei juurikaan ole. Rajaukseen on päätynyt myös lähelle tuotu sateenvarjo. Pikainen uudelleenrajaus ja nopea valotuksen ja värilämpotilan korjaus Lightroomissa yleensä riittää kertomaan kannattaako kuvalle muuta edes yrittää tehdä.

Kun kuva alkoi sitten tuosta ajatuksissa syntymään, niin olihan se pakko siirtää Photarin puolelle. Normaali toolbetti käyttöön ja korjailujen jälkeen tuloksena syntyi suht siisti kuva. Ajattelin että tästä kuvasta voisi itseasiassa printata canvas-taulun, joten halusin siihen hiukan enemmän särmää. Lopuksi siis ristiprosessoin siihen vielä väriä päälle, ettei tausta näytä ihan niin tylsältä. Tarkoituksella nostin myös ihon kontrastia ja tuloksesta tuli hiukan enemmän maalausmainen.

Lopputulokseeen olen erittäin tyytyväinen. Hiukan kahden vaiheilla haluaisinko korjata kasvoihin jäänyttä vihertävää sävyä, vai haluanko sen korostavan niiden pronssista väriä. Ehkä tästä syntyy vielä uusia versioita.

Makeup with violet tint

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s