Tuloksia karsintareissulta

Melkeinpä vuosi ehtinyt taas vierähtää. Elämässä selkeesti liian kiirettä pitänyt, kun ei oo ehtinyt kuvausharrastukselle laittaa riittävästi aikaa. Kuvia on kyllä tullut otettua tuhansia ruutuja, mutta motivaatio niiden jälkikäsittelyyn on ollut hakusessa. Aina on ollut joku kiva tekosyy olla tekemättä mitään.

Syksyllä 2014 oli avopuolisoni IFBB 2014 body fitness kisakarsinnat Tampereella. Olin matkalla mukana ja roolini oli tietenkin olla ottamassa niitä kuvia karsinnoista ja niihin liittyvistä valmisteluista. Setti oli vaan levännyt tuolla levynkulmalla odottamassa sitä että joku tekis niille jotain. Alkoi jo tuolta puolisoltakin kärsivällisyys loppumaan, joten olihan se pakko aloittaa jostain.

Ensimmäisenä kuvana otin käsittelyyn kisameikin. Tää oli puolisolle erittäin tärkeä saada jollain tapaa ikuistettua. Kuva otettiin Tamperelaisessa kampaamossa, jossa valo oli kuvauksen kannalta varsin huono. Suora auringonpaiste tuli likaisen ikkunan läpi ja teki kaikesta kovan ja ikävän näköistä.

Onneksi mobiiliin kuvaussettiini, jonka varasin mukaani tuli kokoonaskarreltava RoundFlash rengasvalo ja Canonin 430EXII käsisalama. Tällä kombolla ajattelin että saisi ihan näpsäkän kuvan tuloksesta. No kaikki ei tietenkään mee ihan niinkuin Strömsässä vaan haastetta riitti.

Muokkaamaton kuva Ullan karsintameikistä.

Muokkaamaton kuva Ullan karsintameikistä.

Ensimmäinen haaste oli iholle levitetty varsin tumma väri kun kilpailijat värjätään melkoisen ruskeiksi lihaserottuvuuden parantamiseksi. Tämä väri paitsi tekee ihosta todella tumman, myös tarttuu ihon juonteisiin, epäpuhtauksiin ja näppylöihin korostaen niitä kuvissa. Asiaa ei tietenkään helpottanut alkuunkaan se, että tuosta käsisalamasta yksinkertaisesti loppui potku kirkkaassa valossa kuvatessa rengasvaloadapterin läpi. Tuloksena oli liian lämminsävyinen ja melkoisesti alivalottunut kuva, jossa rajaus olisi voinut olla parempi.

Tein suunnitelman, joka seuraa omaksi rutiiniksi muodostunutta tapaa. Ensin rajataan kuvaa ja korjataan väritasapainoa ja valotusta Lightroomissa. Sen jälkeen siirrytään Photoshopin puolelle ja korjataan näppylät ja muut pistemäiset artifaktit iholta. Photarissa tehdään ihan perus Highpass Filter + Gaussian Blur softaus ja High Pass Filter terävöitys. Tässä kuvassa en enää muokannut paikallista valotust Dodgella tai Burnilla, kun olin tyytväinen silmien kirkkauteen jo muutenkin. Softaus vetäisi ihon jo muutenkin niin sileäksi, että silmien korostaminen olisi tehnyt kohteesta jo liian nukkemaisen. Sitten takaisin Lightroomin puolelle, jossa korjasin vielä hiukan valotusta, lisäsin vinjetointia ja tietenkin rakeisuutta.

En halunnut korjata ripsiä vaikka ne kuvassa ehkä hiukan häiritseekin, koska tarkoituksena oli nimenomaan kuvata meikkauksen tulos sellaisena kuin se oikeasti oli.

 

No tälläinen siitä sitten tuli:

Prosessoitu kuva

Prosessoitu kuva

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s