Adam Marelli kertoo kuinka lähestyä tuntemattomia

Alan oikeastaan pitämään tästä kaverista. Hän osaa selittää hienosti ja yksinkertaisesti asioita joita liittyy valokuvaukseen ja antaa ulottuvuuksia omaan ajatteluun valokuvauksesta.

Videossa käsitelään pääteemana kuvaajien tekosyitä olla ottamatta kuvaa. Itse olen syyllistynyt näistä lähestulkoon kaikkiin ja tunnen pienen häpeän piston. Nyt voikin sitten miettiä ovatko ne olleet niitä oikeita syitä olla ottamatta kuvia kun huomaan kuvattavan arvoisen hetken.

Ehkä tärkeimpänä asiana esityksestä heräsi ajatus kuvan lavastamisesta etukäteen. Sen sijaan että juoksee kuvien perässä, asian voi kääntää toisinpäin ja antaa kuvan tapahtua siellä missä on valmiina odottamassa.

Marellin tapa tuoda esiin valokuvien ja suurten mestareiden teosten välisiä yhteneväisyyksiä on insiproivaa. Tämänkin videon jälkeen tekee mieli lähteä kaivelemaan jotain aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja tutkia maalauksia.

APs: fokusoidu kuvaamaan yhtä asiaa kerrallaan, lavasta paikkoja valmiiksi kuvaamiselle, opiskele visuaalista anatomiaa (da vinci) ja valoa (rembrandt), ota kuva kahdesta ihmisestä vierekkän jotka eivät vuorovaikuta keskenään, luo liikettä jäykkään malliin liikkumalla itse.

Follow my blog with Bloglovin

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s