Inspiraatio

Tölkkirivi
Kävin valokuvausta harrastavan työkaverini kanssa mielenkiintoisen keskustelun. Se liittyi yrityksen pikkujouluissa meille yhteisvastuullisesti langenneeseen tehtävään kuvata illan tapahtumia. Meiltä on molemmilta kyselty ja tivattu, milloin niitä juhlista saatuja kuvia olisi saatavilla.

Molemmilla pyöri ajatukset saman ongelman ympärillä. Suurin osa pikkujoulukuvista näyttää omissa silmissä olevan julkaisukelvottomia, eikä niitä kehtaa lähettää omalla nimellään näytille. Heilautukset, rakeet, typerät ilmeet, ylivalotus, alivalotus, surkea rajaus tai asettelu ovat syynä siihen, ettei kuvista saa itseään miellyttäviä. Meistä kumpikin oli tyytyväinen ainoastaan yhteen ruutuun omista tuotoksista.

Matiastonttu

Teknisiä kömmähdyksiä on helppo pitää syynä, vaikka oikea vika on tietenkin itsessä. Jotain pitäisi tehdä. Vaihtoehtoisesti voisi luovuttaa ja lopettaa kuvaamisen kokonaan tai sitten pyrkiä kohti parempia kuvia ja opiskella asiaa lisää.
Päätin, että otan sen vaikeamman tien ja opettelen kuvaamaan oikeasti hyviä kuvia, joihin olen tyytyväinen.

Niin ja sitten voisi tietenkin ymmärtää, että pikkujouluräpsyjen tarkoitus on olla pikkujouluräpsyjä, eikä mitään orgastisia taiteen multihuipentumia. Ne kuvat voi laittaa jakoon. vaikkei itseä miellytäkkään.

Tästä se sitten lähtee. Matkaa kohti parempia kuvia ylä- ja alamäkien kautta voi seurata tässä blogissa. Luvassa on kuvausprojekteja unohtamatta kuitenkaan pakollisia kirjoitelmia välineistä ja kuvankäsittelystä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s